Polakkene bruker EU som brekkstang i en politisk kjøttstrid med russerne. Den polske talsmannen ved EU-hovedkvarteret i Brussel, Zbigniew Gnatkowski, sa onsdag at det ikke har skjedd noen bevegelse i striden. Polen har tidligere lagt ned veto mot samarbeidsforhandlingene med Russland, og landet nektet å rikke seg onsdag. Polakkene bruker EU som brekkstang i en politisk kjøttstrid med russerne. Den polske talsmannen ved EU-hovedkvarteret i Brussel, Zbigniew Gnatkowski, sa onsdag at det ikke har skjedd noen bevegelse i striden. Polen har tidligere lagt ned veto mot samarbeidsforhandlingene med Russland, og landet nektet å rikke seg onsdag. - EUs formannskap la fram et nytt forslag som de mente var balansert, men forslaget fikk ikke støtte. Polakkene følte forslaget ikke gikk langt nok i deres retning, mens andre syntes det gikk for langt i Polens favør, sa en EU-diplomat til nyhetsbyrået Reuters.Tirsdag erklærte Polens statsminister Jaroslaw Kaczynski at landet er villig til å oppheve sitt veto mot Russland-samarbeidet. Hans tvillingbror Lech, som er president i Polen, har sagt at han forventer at EU griper direkte inn i kjøttkrangelen.Myndighetene i Moskva begrunner forbudet mot import av polsk kjøtt med at det er funnet bevis for svindel med veterinærsertifikatene som skal følge med slike varer. Polakkene tror dette er et rent påskudd, og at den virkelige årsaken til forbudet er politisk.