Det var på årsmøtet i Buskerud SV på Lampeland i Flesberg søndag at Bjørnøy sa at Norge er en sinke når det gjelder skogvern, og samtidig beskyldte Børge Brende for å være konfliktsky. Det var på årsmøtet i Buskerud SV på Lampeland i Flesberg søndag at Bjørnøy sa at Norge er en sinke når det gjelder skogvern, og samtidig beskyldte Børge Brende for å være konfliktsky. Årsmøtet holdes på Lampeland rett i kanten av Trillemarka, som ennå ikke er vernet selv om avgjørelse var varslet allerede før jul. Ifølge statsråden kommer en avgjørelse trolig i løpet av tre-fire uker.
Konfliktsky
- Jeg skjønner at tidligere miljøvernminister Børge Brende vernet nasjonalparker, men unngikk skog fordi det innebærer mye større konflikter. Konfliktsky miljøvernministere før meg har ført til at Norge henger etter, sa hun på SV-årsmøtet.Brende er ikke imponert over argumentasjonen:- Det er interessant at Helen Bjørnøy, etter å ha fremstått som en svak miljøvernminister, nå føler seg i en posisjon til å sette karakterer på sine forgjengere. Et generelt godt råd er at man selv forsøker å gjøre en god jobb, i stedet for å heve stemmen ved svakt argument, sier Brende til NTB.