Fatah og Hamas er enige om å danne en palestinsk samlingsregjering, ifølge den palestinske ambassadøren til Saudi-Arabia.- Vi er enige om å danne en nasjonal samlingsregjering. Avtalen vil bli undertegnet i løpet av kort tid, sier ambassadør Jamal al-Shobaki til nyhetsbyrået Reuters.De politiske rivalene Fatah og Hamas skal ha blitt enige både om fordelingen av ministerposter og et politisk program for den nye regjeringen. Til nyhetsbyrået AFP sier al-Shobaki at avtalen skal undertegnes i al-Safa-palasset i Saudi-Arabias hovedstad Mekka rundt klokken 20 norsk tid.Den palestinske regjeringsavtalen som ble undertegnet torsdag kveld, gir ikke svar på om den nye samlingsregjeringen kommer til å anerkjenne staten Israel.Avtalen har ikke noe punkt som dreier seg om anerkjennelse av Israel, ifølge nyhetsbyrået Reuters.Teksten i avtalen inneholder likevel et løfte om at den palestinske samlingsregjeringen vil respektere tidligere avtaler inngått med Israel, opplyser palestinske kilder til nyhetsbyrået AP. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas oppfordret torsdag den nye regjeringen om å respektere folkeretten og avtaler inngått av Den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO.Abbas nominerte dagens palestinske statsminister Ismail Haniyeh til å lede også den nye regjeringen. (©NTB)