Hun vil også bringe saken inn for Stortingets kontrollkomité. - Det må bli en offentlig gransking, sier Inga Marte Thorkildsen til Dagens Næringsliv. Lørdag skrev DN at statlige millionoverføringer og vennligsinnede KrF-politikere har gjort det kristne Evangeliesenteret til landets største private aktør innen rusomsorg. Lise Karlsen (63), grunnlegger, daglig leder og styremedlem i den offentlige stiftelsen, har beriket seg og sin familie og skaffet seg store private fordeler på Evangeliesenterets bekostning.- Vi må få på bordet hvor lenge dette har foregått, hvem som har visst, og hvordan det kan være mulig å ha så dårlige kontrollrutiner. Jeg vil tro at Økokrim også er interessert i saken, sier Thorkildsen.- Dette er opprørende og provoserende. Jeg vil bringe saken inn for kontrollkomiteen på Stortinget og sørge for at Riksrevisjonen eller annen offentlig instans ser på dette, sier Thorkildsen. I alt har Lise Karlsen og Evangeliesenteret fått mer enn 300 millioner kroner siden starten på 80-tallet. De siste fire årene har den kristne institusjonen fått 100 millioner kroner. Lise Karlsen er selv medlem av KrF og vararepresentant på Stortinget. (©NTB)