Dette kommer i tillegg til de om lag 530 norske soldatene og offiserene som allerede er i Afghanistan, skriver Aftenposten. Ifølge VG ble dette bestemt på mandagens regjeringskonferanse. Opptrappingen av det norske bidraget har skapt uro i SV, som denne gangen må godta et nederlag i regjeringen. Dette kommer i tillegg til de om lag 530 norske soldatene og offiserene som allerede er i Afghanistan, skriver Aftenposten. Ifølge VG ble dette bestemt på mandagens regjeringskonferanse. Opptrappingen av det norske bidraget har skapt uro i SV, som denne gangen må godta et nederlag i regjeringen. Den utvidede utenrikskomiteen i Stortinget skal orienteres om planene på et møte klokken 8.30 tirsdag formiddag. Den offentlige kunngjøringen er planlagt til klokken 10 da utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) holder sin utenrikspolitiske redegjørelse i Stortinget. Ifølge VG er det ikke snakk om 100 til 150 soldater, men mellom 70 og 100. (©NTB)