Denne gangen er det i Representantenes hus slaget skal stå. I forrige uke lyktes det ikke å få vedtatt et resolusjonsforslag i Senatet fordi tilhengerne av Bush fikk stanset debatten og dermed avstemningen over et lignende forslag. Denne gangen er det i Representantenes hus slaget skal stå. I forrige uke lyktes det ikke å få vedtatt et resolusjonsforslag i Senatet fordi tilhengerne av Bush fikk stanset debatten og dermed avstemningen over et lignende forslag. Mandag la demokratene i Representantenes hus fram et ikke-bindende forslag som er konstruert slik at det kan trekke til seg flest mulig republikanske stemmer. Den korte teksten uttrykker uenighet med Bushs nye strategi, men understreker Husets støtte til de militære og gjør det klart at finansieringen av soldatene som allerede er i Irak, ikke skal stanses.Forslaget er lagt fram av de demokratiske lederne av utenrikskomiteen og forsvarskomiteen sammen med den republikanske kongressmannen Walter Jones. Demokratene vant flertall i Kongressen ved valget i fjor høst, til dels på grunn av motstanden mot Irak-krigen, men har likevel strevet med å formulere forslag til resolusjon som får nok støtte til å bli vedtatt.Republikanerne frykter likevel at de taper avstemningen mot slutten av uka fordi det ligger an til at en rekke republikanske kongressmedlemmer stemmer for forslaget. Den republikanske minoritetslederen John Boehmer mener at et slikt forslag er det første skrittet mot kutt i finansieringen av soldatene i Irak, slik de mest innbitte krigsmotstanderne krever.De første av de 21.500 nye soldatene som Bush har besluttet å sende, har allerede kommet til Irak. (©NTB)