Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen mener straffeutmålingene i NOKAS-saken beviser at rettsvesenet fortsatt tråkker på ofrene og verner om forbryterne. Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen mener straffeutmålingene i NOKAS-saken beviser at rettsvesenet fortsatt tråkker på ofrene og verner om forbryterne. I dag kom den endelige straffeutmålingen til de NOKAS-tiltalte. NOKAS-planlegger David Toska slipper unna med 15 års fengsel, mens Kjell Alrich Schumann som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland ble dømt til 13 års fengsel.Nestleder i justiskomiteen, justispolitisk talsmann i Frp, Jan Arild Ellingsen, tror folk har problemer med å forstå at planleggeren bak NOKAS-ranet ble dømt til strengere straff enn drapsmannen.- Straffeutmålingen er latterlig lav. Jeg tror folk flest stiller seg hoderystende til at drapsmannen får mildere straff enn den som planla ranet. Straffeutmålingen er en seier for de kriminelle og en hån mot ofrene, raser Ellingsen.