Det var 700 færre lærerårsverk i den videregående skolen i 2005 enn i 2001, ifølge tall som fylkeskommunene har gitt til Statistisk sentralbyrå (SSB). Utdanningsforbundet har kartlagt situasjonen i landets fylker og funnet ut at skolene ikke får fullt ut kompensert for elevveksten. Ifølge beregningene fra forbundet er fylkeskommunene underfinansiert med 270 millioner kroner i 2006 og 2007, skriver Aftenposten.SSB-tall fra i fjor høst viser også at én av tre ikke fullførte videregående skole med fagbrev eller vitnemål. Ragnhild Lied, som leder seksjon for videregående opplæring i Utdanningsforbundet, er bekymret for utviklingen.- Selv om fylkene har fått mer penger, er det ikke nok til å ta seg av elevveksten - og iallfall ikke nok til å redusere frafallet. Lærerne opplever at stadig flere elever skal følges opp. Det blir vanskelig når de får flere elever rundt seg og elevene må styre selv når lærerne er borte, sier Lied. (©NTB)