Arbeiderpartiet vil ikke lenger overlate landbrukspolitikken til Senterpartiet. Et nytt utvalg er første steg på vei mot jordet. På grasrota i Arbeiderpartiet skal det være frustrasjon over at Senterpartiet tilsynelatende styrer landbrukspolitikken fra A til Å. Arbeiderpartiet vil ikke lenger overlate landbrukspolitikken til Senterpartiet. Et nytt utvalg er første steg på vei mot jordet. På grasrota i Arbeiderpartiet skal det være frustrasjon over at Senterpartiet tilsynelatende styrer landbrukspolitikken fra A til Å. Partiledelsen tar nå grep for at Ap skal bli mer offensive i landbrukspolitikken.- Det kan ikke framstå som om landets største parti ikke har en landbrukspolitikk, sier Sveinung Valle til Nationen.Han er tidligere statssekretær for Ap i Landbruksdepartementet, og medlem i partiets nystartede «Ressursgruppe for landbruk». Opprettelsen er godkjent av partiledelsen og gruppa koordineres av statssekretær Svein Fjellberg ved statsministerens kontor. Partiets landbrukspolitiske talskvinne på Stortinget, Sigrun Eng, innrømmer at Ap ikke har vært veldig synlig i landbrukspolitikken etter regjeringsskiftet, og at mange nok oppfatter dette som Senterpartiets område.I tillegg til Valle, består utvalget av tidligere politisk rådgiver i Landbruksdepartementet Sikke Næsheim (nå i Tine), tidligere stortingsrepresentant Aud Gaundal fra Steinkjer og Even Solhaug, melkebonde fra Gjøvik. (©NTB)