Den japanske internett-spekulanten Takafumi Horie ble fredag dømt til to og et halvt år i fengsel for en bedrageriskandale som rystet hans selskap Livedoor.Den 34 år gamle Horie fanget overskriftene med sitt høytflygende jetsett-liv og sine dristige bedriftsoppkjøp inntil han ble avslørt og tiltalt for bedrageri.Ifølge tiltalen blåste han opp profitten i Livedoor de første ni månedene av 2004 til 5 millioner yen for å skjule at han faktisk hadde et tap på 310 millioner.Nyheten om bedrageriet i fjor førte til at Tokyo-børsen stupte og måtte stenge tidligere for første gang noensinne fordi panikksalget var mer enn datasystemet kunne takle.Det ventes at Horie anker dommen selv om påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om fire års fengsel.Det er sjelden at næringslivsledere dømmes til annet enn betinget fengsel for økonomiske forbrytelser. Men fordi Horie nektet seg skyldig, ble dommen strengere. (©NTB)