Senatorene Charles Schumer og Joe Biden mener begge at Gonzales viser mer lojalitet til president George W. Bush enn til amerikanske borgeres rettigheter. - Han verken forstår eller godtar at han ikke lenger bare er presidentens advokat, men at han nå også har en høyere plikt til å sikre at grunnloven respekteres, selv når presidenten ikke vil, sa Schumer søndag. Senatorene Charles Schumer og Joe Biden mener begge at Gonzales viser mer lojalitet til president George W. Bush enn til amerikanske borgeres rettigheter. - Han verken forstår eller godtar at han ikke lenger bare er presidentens advokat, men at han nå også har en høyere plikt til å sikre at grunnloven respekteres, selv når presidenten ikke vil, sa Schumer søndag. Også en republikansk senator, Arlen Specter, mener at det er mange problemer forbundet med Gonzales, men han ville ikke gå så langt som å kreve at han går av.Bakgrunnen for uroen er avsløringen i forrige uke om at Gonzales hadde avskjediget åtte føderale statsadvokater. Flere av dem sier at de fikk sparken etter at republikanske lovgivere forsøkte å blande seg inn i etterforskningen deres. Demokratene tror de kan ha mistet jobben fordi de var for pågående i etterforskningen av republikanske lovgivere eller ikke pågående nok overfor demokrater.I forrige uke ble det også offentliggjort en rapport som viser at det føderale politiet FBI misbrukte sin myndighet da de overvåket amerikanske borgere. FBI skal på ulovlig vis ha skaffet til veie private dokumenter i forbindelse med terroretterforskning. (©NTB)