Frp-formann Siv Jensen sparer ikke på kruttet etter at finansminister Kristin Halvorsen (SV) nekter Frp en statlig budsjettdirektør som foredragsholder. Frp-formann Siv Jensen sparer ikke på kruttet etter at finansminister Kristin Halvorsen (SV) nekter Frp en statlig budsjettdirektør som foredragsholder. - Dette er rett inn i den siste kommuniststat. Jeg er ganske sjokkert, sier Siv Jensen til VG.Bakgrunnen er at finansministeren ikke vil la Marianne Andreassen, som er direktør for Senter for statlig økonomistyring (SSØ), holde foredrag om langtidsbudsjettering for Frps stortingsgruppe. Andreassen var statssekretær da Jens Stoltenberg var finansminister, og hun har tidligere også sittet som leder av Statsbudsjettutvalget.Statssekretær Roger Schjerva (SV) i Finansdepartementet forklarer avvisningen med at temaet på seminaret står så sentralt i departementets arbeid at det mest ryddige er å gi informasjonen til alle stortingsgruppene samtidig.- Hva er det de er så redde for? Det er jo ren overvåking, sier Jensen, som mener at avgjørelsen vitner om mangel på tillit til SSØ-direktøren. (©NTB)