Krf gjør sin beste måling siden før valget i 2005 og er større enn Sv for første gang på fem år i Vårt Lands meningsmåling for mars.For første gang siden valget i 2005 ser KrF sjutallet i en Norstat-måling. Med en framgang på 1,6 prosentpoeng fra februarmålingen, får KrF en oppslutning på 7,1 prosent. Sv går tilbake 2,5 prosentpoeng til 6,7 prosents oppslutning.Bakgrunnstallene viser at Krf henter sine velgere fra Krf-sympatiserende tvilere, mens Svs velgere har klatret opp på gjerdet og er havnet i «vet ikke-gruppen».Sv har neppe mistet noen velgere til det nystiftede Rødt, (tidligere Rv og Akp) som får 1,5 prosent.Noen Valla-effekt er vanskelig å finne på målingen. Arbeiderpartiet ser ut til å ha stabilisert seg like over 30 prosent, med en oppslutning på 30,7 prosent.Både Høyre og Frp går fram fra forrige måned. Frp øker oppslutningen fra 26,4 prosent i februar til 28,4 prosent i mars, mens Høyre øker med 0,9 prosentpoeng til 15,7 prosent.Venstre nærmer seg igjen sperregrensen med en oppslutning på 4,2 prosent, ned 1,4 prosentpoeng fra forrige måling.Med tilbakegang for Sp på 1,2 prosentpoeng til 5,2 prosent, ville målingen - om den var valg - gitt de tre rødgrønne regjeringspartiene 74 mandater i Stortinget, mot de fire opposisjonspartienes 95 mandater. (©NTB)