Politikere fra Fremskrittspartiet og Venstre vil ha en forklaring fra arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap). Arbeiderparti-styrte kommuner fikk 24 av de 42 nye spesialenhetene til velferds- og trygdeetaten (NAV). Det utgjør 60 prosent av de nye superkontorene. Senterparti-ordførerne er den store taperen. De fikk bare to av kontorene. Politikere fra Fremskrittspartiet og Venstre vil ha en forklaring fra arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap). Arbeiderparti-styrte kommuner fikk 24 av de 42 nye spesialenhetene til velferds- og trygdeetaten (NAV). Det utgjør 60 prosent av de nye superkontorene. Senterparti-ordførerne er den store taperen. De fikk bare to av kontorene. - Dette synes jeg er merkverdig. Plasseringen må være faglig begrunnet, sier André N. Skjelstad (V) i Stortingets arbeids- og sosialkomité til Dagsavisen.Han får støtte fra komitékollega Kenneth Svendsen fra Frp. De to lurer på hvorfor Ap-styrte kommuner fikk de fleste kontorene. Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen vil ikke kommentere plasseringen, og henviser til Arbeids- og velferdsdirektoratet. NAV-direktør Yngvar Åsholt forsikrer at det er helt tilfeldig at så mange nye NAV-enheter går til Ap-styrte kommuner.Åsholt forklarer at det var NAV selv som foreslå lokaliseringen, og at valget er gjort på grunnlag av effektivitet, hensyn til medarbeiderne og distriktspolitiske hensyn.Ordfører Arne Bergland (Ap) i Lenvik kommune synes det er fint at Ap-kommuner har fått NAV-kontorer. Han viser til at det snart er kommunevalg, og at det da kan være greit å vise til nye statlige arbeidsplasser. NAV-kontoret i Lenvik får 15 medarbeidere.- Ja, disse arbeidsplassene kan nok få betydning for valget, sier Bergland. (©NTB)