Britiske soldater truet til å tilstå

De britiske soldatene som satt nesten to uker i iransk varetekt, sier de ble truet med lange fengselsstraffer.

De britiske soldatene som satt nesten to uker i iransk varetekt, sier de ble truet med lange fengselsstraffer hvis de ikke innrømte å ha tatt seg inn i iransk farvann.Under en pressekonferanse fredag uttalte soldatene seg offentlig for første gang etter at de ble løslatt og sendt tilbake til Storbritannia. Tilståelsene om å ha krysset grensa mot Iran ble trukket tilbake.- Uansett hva som er sagt tidligere, så var vi godt inne i irakisk farvann, sa løytnant Felix Carman.Flere av soldatene er tidligere vist på iransk fjernsyn mens de innrømmer å ha befunnet seg i iransk farvann da de ble pågrepet av den iranske kystvakten 23. mars i Persiabukta.- Uaktuelt å kjempeSoldatene understreker at de ikke så det som et alternativ å kjempe mot den iranske revolusjonsgarden.- Helt fra begynnelsen var det klart at det ikke var et alternativ å gjøre motstand. Vi hadde sekunder på å ta en avgjørelse, og vi mener vi tok den rette avgjørelsen, sier kaptein Chris Air.De britiske soldatene fortalte videre at de fikk bind for øynene og ble utsatt for stort psykisk press mens de satt i varetekt. (©NTB)