Ifølge målingen til Cedatos-Gallup fredag vil 66 prosent av velgerne stemme ja til Correas forslag, noe som er en økning i forhold til søndag da 63 prosent sa de ville støtte ham. Bare 15 prosent vil stemme nei. Ifølge målingen til Cedatos-Gallup fredag vil 66 prosent av velgerne stemme ja til Correas forslag, noe som er en økning i forhold til søndag da 63 prosent sa de ville støtte ham. Bare 15 prosent vil stemme nei. Correa håper avstemningen skal gi som resultat en grunnlovgivende forsamling med vid makt til å redusere innflytelsen til en upopulær nasjonalforsamling som har bidratt til å kaste tre presidenter på ti år. En svekket opposisjon beskylder Correa for å prøve å styrke sin makt på samme måte som Hugo Chávez i Venezuela.Dersom Correa lykkes i å redusere nasjonalforsamlingens makt, kan han gå i gang med reformene han lovte i valgkampen som næringslivet frykter. Blant annet vil han si opp kontrakten med USA om leie av en militærbase, reforhandle oljekontrakter med utenlandske selskaper og reforhandle utenlandsgjelda.Folkeavstemningen er en foreløpig kulminasjon på en bitter maktkamp mellom den venstreorienterte presidenten og nasjonalforsamlingen som har pågått helt siden Correa overtok som president i januar.