Enklere å rive kirker

Kultur- og kirkedepartementet vil gjøre det enklere å rive eller selge kirker i Norge.

Politikk

Bakgrunnen er at nye bosettingsmønstre med sentralisering og fraflytting gjør at det finnes mange kirker rundt om i landet som det rett og slett ikke er bruk for lenger. Bakgrunnen er at nye bosettingsmønstre med sentralisering og fraflytting gjør at det finnes mange kirker rundt om i landet som det rett og slett ikke er bruk for lenger. - Tiden er moden for å vurdere både riving og salg av kirker i Norge, sier ekspedisjonssjef Ole Herman Fisknes i Kultur- og kirkedepartementet til Vårt Land.Han mener at menighetene ikke bør presses til å bruke store ressurser på å vedlikeholde gamle kirkebygg som verken er verneverdige eller har noen særlig funksjon lenger. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv