KjøpLogg inn

G7 optimistisk om verdensøkonomien

Finansministrene i G7-landene mener at den globale økonomien er bedre balansert enn tidligere, men presser fortsatt Kina til å la sin valuta flyte mer fritt.

Publisert 14. april 2007 kl. 08.50
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 274 ord

Økonomien i USA er fortsatt solid, enda forbruket har bremset opp og boligmarkedet har stagnert, og euroområdet har vist sterk vekst, sier finansministerne i et kommuniké etter sitt møte i Washington fredag. G7, som omfatter USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Canada og Japan, peker også på at økonomien i Japan er i ferd med å øke farten. Økonomien i USA er fortsatt solid, enda forbruket har bremset opp og boligmarkedet har stagnert, og euroområdet har vist sterk vekst, sier finansministerne i et kommuniké etter sitt møte i Washington fredag. G7, som omfatter USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Canada og Japan, peker også på at økonomien i Japan er i ferd med å øke farten. «Selv om det ennå fins noen risikoer, er den globale økonomien inne i sin lengste vekstperiode på 30 år og er også i ferd med å bli mer balansert,» heter det i kommunikeet. Finansministerne er optimistiske når det gjelder den globale veksten, som de tror blir på 4,9 prosent i år og neste år, etter en vekst på 5,4 prosent i fjor.Men G7 advarer likevel mot noen problemer, blant annet de enorme handelsunderskuddene mellom eksportland som er rike på cash, som Kina, og gjeldstyngede importland som USA. Kina har vært under press for å løsne litt på grepet på valutaen yuan og sørge for at det hjemlige forbruket øker for å redusere det store handelsgapet med USA og andre rike i-land. Ministerne sier også at det er helt nødvendig å forhandle fram en ny WTO-avtale for å rive ned handelshindringene rundt om i verden.G7-møtet i Washington har kommet i skyggen av skandalen der Verdensbankens sjef Paul Wolfowitz er hovedpersonen. (©NTB)