En 28 år gammel student er i Frostating lagmannsrett dømt til å betale 4.000 kroner i bot, subsidiært fengsel i åtte dager, for å ha plaget en dørvakt og sjikanert og spydd på politiet. Studenten hadde anket dommen fra Trondheim tingrett. Lagmannsretten kom fram til det samme som tingretten, nemlig at passende straff er en bot på 4.000 kroner, subsidiært fengsel i åtte dager, skriver.28-åringen hadde drukket tre flasker øl og en karsk før han dro på byen en aprilkveld i fjor. Der drakk han tre halvlitere. Senere på kvelden oppsøkte han en restaurant i Trondheim. Dørvakten nektet ham adgang fordi han var for full og fordi han var iført upassende klær.Studenten ga seg ikke, ifølge dommen. Dørvakten tok deretter tak i 28-åringens arm og sa at nok er nok. Studenten langet så ut et slag mot dørvakten. En politipatrulje kom til stedet. 28-åringen nektet å følge ordre, og måtte slepes mot politibilen. Inne i bilen overøste han politiet med sjikanerende ord og uttrykk. Han truet også med å drepe dem og spy på dem dersom han ikke fikk gå. Til slutt kastet studenten opp på en av politifolkene, men neppe tilsiktet. I retten forklarte 28-åringen at han hadde hatt en del somatiske og psykiske plager, og at han ikke var vant til å drikke mer enn én gang i måneden. Retten mener at mannen bør være forsiktig med alkohol på grunn av den psykiske tilstanden. (©NTB)