Påstanden ble framsatt i ukeavisen Le Canard enchaîné onsdag, og straks tilbakevist av både Chiracs og Sarkozys kontor. Le Canard enchaîné er en satireavis, men den er også kjent for grundig undersøkende journalistikk. Påstanden ble framsatt i ukeavisen Le Canard enchaîné onsdag, og straks tilbakevist av både Chiracs og Sarkozys kontor. Le Canard enchaîné er en satireavis, men den er også kjent for grundig undersøkende journalistikk. Ifølge avisen skal Nicolas Sarkozy, som er favoritt til å vinne det forestående presidentvalget i Frankrike, ha inngått en tvilsom avtale med Jacques Chirac. For å sikre seg Chiracs politiske støtte i valgkampen, skal Sarkozy ha lovet at dersom han vinner valget, skal han få vedtatt en lov som i praksis vil føre til at Chirac unnslipper trusselen om å bli rettslig forfulgt på grunn av påstander om korrupsjon.Som president har Chirac juridisk immunitet, men den opphører når han går av 16. mai. Da risikerer han å bli kalt inn som vitne og eventuelt stilt for retten i forbindelse med tidligere korrupsjonsskandaler.Le Canard enchaîné mener derimot å vite at Sarkozy skal ha lovet Chirac å få vedtatt en lov som vil inkludere en artikkel som pålegger forhørsdommere å avslutte sine granskinger raskere enn i dag. Ingen gransking skal kunne vare lenger enn ti år. Dermed vil Chirac kunne puste lettet ut, for de korrupsjonssakene han eventuelt kunne knyttes til, er mer enn ti år gamle. (©NTB)