KjøpLogg inn

Mer tipping for Giske

Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) mener nærbutikker som har for lav omsetning, likevel bør få tilby tipping til sine kunder.

Publisert 12. april 2007 kl. 05.53
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord

- Jeg vil sende et brev til Norsk Tipping og be dem vurdere dagens praksis, sier Giske til Nationen. Giske opplyser at han i utgangspunktet er veldig positiv til at det blir endringer.I dag har Norsk Tipping en grense på en omsetning på 8.000 kroner i uka for at butikker skal kunne få ha tippeterminaler. Det betyr at rundt 300 utkantbutikker som ønsker å tilby pengespill fra Norsk Tipping, ikke har den muligheten i dag.Giske mener saken må ses i et større perspektiv enn bare omsetningsgrensen til Norsk Tipping.- Jeg kan ikke detaljregulere de kommersielle vurderingene til Norsk Tipping, da bærer det galt av sted. Men med så mange argumenterer for å gjøre noe med dette er det klart jeg vil be dem se på det på nytt, sier Giske. Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga (Sp) opplyser via sin statssekretær Guri Størvold at også hun vil ta opp saken med Giske. (©NTB)