Omstridt parti til København

Fremmedfiendtlig svensk parti holder årsmøte i Danmark.

Politikk

Det sterkt nasjonalistiske svenske partiet Sverigedemokraterna skal holde sitt neste årsmøte i Danmark.Det bekrefter den svenske partisekretæren Björn Söder overfor Helsingør Dagblad onsdag.Björn Söder vil ikke si nøyaktig hvor årsmøtet skal holdes, men at «det blir et sted i nærheten av København».Riksårsmøtet, som Sverigedemokraterna kaller det, finner sted fra 27. til 29. april.Partiet er tidligere blitt avvist overalt i Sverige. Avslagene har blitt begrunnet med frykt for bombetrusler og sikkerhetsproblemer dersom det blir demonstrasjoner mot Sverigedemokraterna.- Det er en dansk kontakt i Sverige som har hjulpet oss med å finne dette stedet. Og så har personlige venner i Dansk Folkeparti hjulpet til med å sørge for overnattingssteder til de mellom 150 og 200 som skal delta, sier Björn Söder til Helsingør Dagblad.Nina Lusty fra presseavdelingen i Dansk Folkeparti avviser ethvert kjennskap til saken. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv