Rentehopp bekymrer ikke

85 prosent av befolkningen vil ikke gjøre noe som helst for å håndtere en renteøkning.

Norges Bank vil øke renten fire ganger i år, uten at det bekymrer nordmenn. Ifølge en representativ undersøkelse Norsk Respons har gjennomført for Aftenposten vil bare 15 prosent redusere forbruket eller utsette store investeringer. Av disse er flertallet kvinner under 30 år. Norges Bank vil øke renten fire ganger i år, uten at det bekymrer nordmenn. Ifølge en representativ undersøkelse Norsk Respons har gjennomført for Aftenposten vil bare 15 prosent redusere forbruket eller utsette store investeringer. Av disse er flertallet kvinner under 30 år. Åtte prosent vil utsette kjøp av hus, hytte, bil eller oppussing, mens to prosent vil eventuelt utsette utenlandsferien.23 prosent av dem under 30 år sier de må gjøre noe hvis renten øker med 1 prosentpoeng.Én av fire deltakere i undersøkelsen sier at de ikke har lån. 65 prosent har lån på opptil to millioner kroner.Bare én av fem under 30 år har ikke lån i dag. Fem prosent av disse har lån på to-tre millioner kroner.