Skal stanse mobile kriminelle grupper

Politiet i Vestfold har opprettet et eget etterforskningsteam som skal avsløre kriminelle østeuropeiske grupper som opererer over et større geografisk område.

Bare de siste tre ukene før påske har politiet i Vestfold pågrepet tolv litauere som tilhører tre forskjellige slike kriminelle grupper. Bare de siste tre ukene før påske har politiet i Vestfold pågrepet tolv litauere som tilhører tre forskjellige slike kriminelle grupper. Politiet mener de kan se et klart mønster i kriminalitetsbildet og har derfor opprettet et team som skal konsentrere seg om såkalte mobile kriminelle østeuropeere.- Vi har de siste årene registrert kriminelle aktører, hovedsakelig fra Øst-Europa, som er på regelrette innbruddsraid over store deler av Østlandet, sier politimester Marie Benedicte Bjørnland i Vestfold politidistrikt.Så sent som fredag før påske ble to litauere dømt til 30 dagers fengsel etter å ha blitt arrestert fem dager tidligere. (©NTB)