KjøpLogg inn

Skjerper sikkerheten rundt Kadra

Politiet skjerper sikkerheten rundt Kadra etter overfallet på den norsk-somaliske kvinnen i Oslo sentrum natt til torsdag.

Publisert 14. april 2007 kl. 09.29
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 252 ord

- I samarbeid med Kadra har vi gjort det vi mener er nødvendig for å forbedre sikkerheten hennes. Jeg vil ikke gå i detalj, men det er ikke snakk om store sikkerhetstiltak, sier politioverbetjent Janne Stømner til NTB. Overfallet skal ha sammenheng med 26 år gamle Kadras uttalelser om Koranens kvinnesyn. - I samarbeid med Kadra har vi gjort det vi mener er nødvendig for å forbedre sikkerheten hennes. Jeg vil ikke gå i detalj, men det er ikke snakk om store sikkerhetstiltak, sier politioverbetjent Janne Stømner til NTB. Overfallet skal ha sammenheng med 26 år gamle Kadras uttalelser om Koranens kvinnesyn. Kadra forklarte seg for politiet fredag kveld. Hun skal ha sagt at hun ble overfalt og slått og sparket av rundt fem somaliere, både menn og kvinner, etter at hun kom i diskusjon med dem. Kadra kjenner ikke de som angrep henne. Politiet har ikke fått fatt i vitner til overfallet, og ber folk som har sett hendelsen om å melde seg.Politiet var fredag kveld ennå ikke ferdig med å analysere opptakene fra overvåkingskameraene i området. Kadra skal lørdag se på bildene sammen med politiet, men Stømner sier bildene har dårlig kvalitet, og at ingen så langt er blitt gjenkjent.Selve overgrepet skjedde ifølge Kadra utenfor Møllergata 16 mellom klokka 3 og 3.30 natt til torsdag. Etter angrepet skal hun ha blitt dratt inn i en drosje av en mannlig sjåfør som prøvde å redde henne, og blitt kjørt vekk fra stedet. Politiet ønsker nå å komme i kontakt med ham.