Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsmann Torstein Rudihagen har bedt statsråden komme til Stortinget for å redegjøre for saken. I tillegg må hun etter alt å dømme svare på flere spørsmål som Kontrollkomiteen kommer til å sende etter sitt møte førstkommende tirsdag. Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsmann Torstein Rudihagen har bedt statsråden komme til Stortinget for å redegjøre for saken. I tillegg må hun etter alt å dømme svare på flere spørsmål som Kontrollkomiteen kommer til å sende etter sitt møte førstkommende tirsdag. Rudihagen sier at tunnelstengningene i Vestfold utvikler seg til en veiskandale. Han sier at Ap krever full opprydning i veivesenet og at alle rutiner må gjennomgås.- Spesielt anbudskriteriene bør belyses sterkere. Her er det opplagt systemfeil i veivesenet som veidirektør Søfteland har ansvar for, og som han også har ansvar for å rydde opp i. Men det hjelper ikke bilistene i Vestfold at han går av. Derfor er krav om avgang feil fokus. Fokus må være å få åpnet disse tunnelene igjen og sikre at slike konstruksjonsfeil ikke gjentas, sier Rudihagen i en pressemelding. (©NTB)