USA tilbød seg å skremme Iran

USA tilbød seg å gå til militæraksjon for å presse Iran til å løslate de britiske marinegastene.

Pentagon tok kontakt med den britiske forsvarsledelse og la fram en liste over militære tiltak som kunne settes i verk, skriver The Guardian.Listen er topphemmelig, men ifølge den britiske avisens kilder tilbød amerikanerne seg blant annet å sende krigsfly i lav høyde inn over iranske forsvarsanlegg for å skremme Teheran til å løslate fangene.Britene avslo tilbudet og ba USA roe ned situasjonen ved å holde seg langt unna Iran til fangene var løslatt, noe de ble onsdag.Myndighetene i London ba også amerikanerne om å trappe ned en stor militærøvelse som pågikk i Persiabukta, en oppfordring Pentagon etterkom.Statsminister Tony Blair ba samtidig president George W. Bush og hans medarbeidere om å dempe retorikken mot Iran, skriver The Guardian. (©NTB)