Verdensbankens president Paul Wolfowitz er i hardt vær for å ha hjulpet en nær damebekjent med å få en bedre jobb med høyere lønn. Wolfowitz ble pepret med spørsmål om skandalen på et møte med pressefolk onsdag som etter planen skulle være om Afrika. Han nektet å svare på spørsmål om saken og viste til at den nå granskes av en kommisjon.Andre ansatte i Verdensbanken er rasende over at den libysk-fødte Shaha Riza, som Wolfowitz har hatt et romantisk forhold til, gjorde et byks på karrierestigen med dertil hørende lønnsbyks. Nesten 200.000 dollar i året er lønnen Riza får fra Verdensbanken etter at hun for to år siden ble utplassert i utenriksdepartementet.Det er en heftig økning i forhold til hva hun tjente på sin forrige jobb i kommunikasjonsavdelingen i banken, langt mer enn det utenriksminister Condoleezza Rice tjener.Hun fikk jobben like etter at Wolfowitz fikk stillingen som president i Verdensbanken etter å ha vært amerikansk viseforsvarsminister siden George W. Bush ble president. (©NTB)