Vil ha slutt på avhengighet til Danmark

- Den danske støtten til Færøyene, som utgjør 615 millioner danske kroner i året, bør være avviklet innen 2015.

Den danske støtten til Færøyene, som utgjør 615 millioner danske kroner i året, bør være avviklet innen 2015, mener lagmann Joannes Eidesgaard.- Alle partiene på Færøyene vil ha en selvbærende økonomi. Det medfører at vi må klare oss uten tilskuddet fra Danmark, og om det skal bort, må vi legge en plan for hvordan det kan gjøres, sier Eidesgaard til avisen Sosialurin søndag.Den sosialdemokratiske lagmannen påpeker at den økonomiske veksten på Færøyene har vært stor de siste årene. Han vil få utarbeidet en visjonsplan for fremtiden slik at Færøyene etter hvert kan stå på egne ben og bli et av verdens beste velferdssamfunn.Færøyenes landsstyrekoalisjon består foruten Socialdemokratiet imidlertid også partiene Folkeflokken og Sambandspartiet, og sistnevnte ønsker et tett bånd til Danmark. Dette partiet sier nei til lagmannens ønske om å avvikle den danske støtten.- Hva vil skje i det øyeblikket det ikke lenger er økonomisk vekst, men en nedgang, spør partiets leder Kaj Leo Johannesen. (©NTB)