Fotballpresident blir borgermester

Presidenten i den argentinske fotballklubben Boca Juniors, Mauricio Macri, blir borgermester i hovedstaden Buenos Aires.

Politikk

Presidenten i den argentinske fotballklubben Boca Juniors, Mauricio Macri, blir borgermester i hovedstaden Buenos Aires. Den konservative om enn fotballgale forretningsmannen knuste venstresidens kandidat, tidligere utdanningsminister Daniel Filmus som hadde president Nestor Kirchner i ryggen. Presidenten i den argentinske fotballklubben Boca Juniors, Mauricio Macri, blir borgermester i hovedstaden Buenos Aires. Den konservative om enn fotballgale forretningsmannen knuste venstresidens kandidat, tidligere utdanningsminister Daniel Filmus som hadde president Nestor Kirchner i ryggen. Da 90 prosent av stemmene var talt opp natt til søndag hadde Macri fått 61 prosent oppslutning, mens Filmus hadde 39 prosent. Også under guvernørvalget i den sørlige Tierra del Fuego-provinsen tapte Kirchners kandidat, og enkelte mener dette tegner dårlig for presidentvalget i oktober.Kirchner har ennå ikke kunngjort om han stiller til valg for en ny periode eller om kona Cristina Fernandez stiller i hans sted. Macris seier i Buenos Aires kan være første steg på veien mot presidentvalget i 2011 for 48-åringen, som i dag er president for landets mest populære fotballag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv