Albania er først med å ødelegge kjemiske våpen

Som første land er Albania ferdige med å ødelegge hele sitt lager av kjemiske våpen, opplyser FN.

Albania har destruert 16,678 kilo med sennepsgass og andre forbudte kjemiske midler, opplyser Organisasjonen for Forbud mot Kjemiske Våpen (OPCW).182 land har undertegnet en avtale om destruering av kjemiske våpen.- Albania er det første landet som fullstendig og beviselig har ødelagt alle sine kjemiske våpen, heter det i en OPCW-uttalelse.Siden traktaten trådte i kraft i 1997 har rundt en tredel av de 71.000 metriske tonnene med våpen det er gjort rede for ødelagt, ifølge FN-organisasjonen.USA og Russland som kontrollerer mesteparten av våpnene, har ikke klart å følge tidsplanen for destruering. OPCW har satt en frist til 2012 for ødeleggelse av alle kjemiske våpen. (©NTB)