Avviser at al-Qaida er like sterkt som før 11/9

President George W. Bush tilbakeviser at al-Qaida er like sterke nå som før angrepene 11. september 2001.

- Det finnes en oppfatning om at al-Qaida står like sterkt i dag som før 11. septemberangrepet. Det er ganske enkelt ikke tilfelle, sa Bush på en pressekonferanse torsdag.- De utgjør fortsatt en trussel, de er fortsatt farlige. Og derfor er det viktig at vi lykkes i Afghanistan og Irak og alle andre steder med å finne dem, understreker Bush, ifølge Reuters.Minister for USAs indre sikkerhet, Michael Chertoff, er heller ikke enig i rapportens konklusjon om al-Qaidas styrkenivå.- Jeg ville ikke si at de er på det nivået. Jeg mener vi har gjort svært mye for å bryte ned aktiviteten deres i utlandet, samt for å bygge opp vårt eget forsvar. Men jeg tror nok nivået på viljen hos våre fiender er høyt, sier Chertoff.Representantenes husJohn Kringen, sjef for CIAs etterretningsdirektorat, orienterte onsdag forsvarskomiteen i Representantenes hus om den nye rapporten.- Vi ser at al-Qaida sentralt er styrket i rollen som planlegger av operasjoner, sa Kringen.- Det virker som om de har nokså godt fotfeste i sikre områder i Pakistan der regjeringen ikke har kontroll. Vi ser mer trening. Vi ser mer penger. Vi ser bedre kommunikasjoner.Senatets flertallsleder, demokraten Harry Reid, sa senere at han ikke er overrasket, på bakgrunn av president Bush' sta beslutning om å holde store amerikanske styrker fastlåst i den irakiske borgerkrigen. (©NTB)