Avviser Kosovo-resolusjon

Russland avviste torsdag det siste forslaget til FN-resolusjon om Kosovo som er utarbeidet av vestlige land.

- En beslutning om uavhengighet for Kosovo er ikke blitt tatt av agendaen, sa den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov under en pressekonferanse i Moskva.USA og flere europeiske land jobber med en resolusjon som vil gi Serbia og kosovoalbanerne fire måneder til å forhandle fram en løsning på konflikten om Kosovos framtidige status. Ifølge Lavrov innebærer det siste resolusjonsforslaget at Kosovo i praksis får sin selvstendighet etter at forhandlingsperioden er utløpt.Dette er ikke akseptabelt for Russland, som mener det er feil å presse gjennom en løsning på striden som går på tvers av ønskene til serbiske myndigheter.Regjeringen i Serbia har en rekke ganger gjort det klart at den ikke frivillig vil gi fra seg Kosovo, hvor et overveldende flertall i befolkningen ønsker å løsrive seg og danne en ny stat. (©NTB)