Bankskandale for retten

Rettssaken om den største bankskandalen i Østerrikes historie er i gang. Østerrikes fagbevegelse var på randen av konkurs etter at milliarder av kroner ble svindlet fra fagbevegelsens bank.

Ni personer står tiltalt i saken, hvorav åtte tidligere banksjefer. Den fremste blant dem er banken Bawags tidligere toppsjef Helmut Elsner. Alle har erklært seg ikke skyldig. De ni anklages for svindel og tap av minst 1,4 milliarder euro, eller rundt 11 milliarder kroner. Ni personer står tiltalt i saken, hvorav åtte tidligere banksjefer. Den fremste blant dem er banken Bawags tidligere toppsjef Helmut Elsner. Alle har erklært seg ikke skyldig. De ni anklages for svindel og tap av minst 1,4 milliarder euro, eller rundt 11 milliarder kroner. Østerriksk fagbevegelse var truet av sammenbrudd fordi fagbevegelsen hadde pantsatt streikefondet sitt for å dekke bankens tap.Rettssaken ventes å vare til ut oktober. Det er innkalt over 50 vitner, blant annet ledende østerrikske politikere og næringslivsledere. Hvis de finnes skyldige, risikerer de tiltalte opptil ti års fengsel. (©NTB)