Ber om unnskyldning for sexovergrep

Den katolske kirken i Sverige ber om unnskyldning for sexovergrep mot et barn begått på 1950-tallet.

Politikk

Unnskyldningen ble trykket på annonsesidene i Göteborgs-Posten fredag. Overgrepene skal ha blitt begått på slutten av 1950-tallet i nærheten av Göteborg. Da barnet forsøkte å gjøre kirken oppmerksom på hva som foregikk ble presten beskyttet av den katolske kirken og hendelsen forsøkt dysset ned. Unnskyldningen ble trykket på annonsesidene i Göteborgs-Posten fredag. Overgrepene skal ha blitt begått på slutten av 1950-tallet i nærheten av Göteborg. Da barnet forsøkte å gjøre kirken oppmerksom på hva som foregikk ble presten beskyttet av den katolske kirken og hendelsen forsøkt dysset ned. Offeret meldte lovbruddet til den katolske stiftelsen i Stockholm i 2005 og krevde at kirken kom med en offentlig unnskyldning.- Det som har skjedd har skjedd og kan ikke endres. Men det er vårt håp at sårene til offeret skal leges, sier stiftelsens biskop Ander Arborelius til Göteborgs-Posten. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv