Britene betalte millionbestikkelser til Taliban

Storbritannia har brukt millioner av kroner i et mislykket forsøk på å bestikke Taliban-ledere til å gi opp kampen.

Politikk

Nærmere 18 millioner kroner er til nå brukt på å lokke opprørsledere til å legge ned våpnene, men resultatene lar vente på seg, skriver The Sunday Times. Nærmere 18 millioner kroner er til nå brukt på å lokke opprørsledere til å legge ned våpnene, men resultatene lar vente på seg, skriver The Sunday Times. Bestikkelsene ble utbetalt i januar og mai, etter at to av Taliban-opprørernes militære ledere - mulla Osmani og mulla Dadulla - ble drept og mulla Obaidulla ble tatt til fange. Britene trodde at dette skulle svekke opprørernes kampvilje og overbevise flere om at slaget var tapt og håpet at millionbestikkelsene skulle lokke flere til å gi opp.Britiske talsmenn hevder at rundt 4.000 fotsoldater har latt seg kjøpe, men fotsoldater synes det som om Taliban har nærmest ubegrenset tilgang på, oppsummerer The Sunday Times. I Helmand-provinsen, der flesteparten av de drøyt 7.000 britiske soldatene i Afghanistan er stasjonert, har Taliban trappet opp angrepene de siste månedene, og britiske talsmenn medgir nå at strategien med å utbetale bestikkelser har vært feilslått.- Det har ikke gitt de resultater vi hadde håpet på, sier en høytstående tjenestemann i det britiske utenriksdepartementet til The Sunday Times. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv