Brown vurderer å utvise russiske diplomater

Storbritannia vurderer å utvise russiske diplomater som følge av at Russland nekter å utlevere mannen som er mistenkt for å ha drept Alexander Litvinenko i Londo.

Det melder flere britiske aviser torsdag.Forbindelsene mellom de to landene har de siste månedene vært på sitt kjøligste siden den kalde krigen.Ifølge britisk påtalemyndighet sto russeren Andrej Lugovoj bak forgiftningen av Litvinenko, men Russland har formelt nektet å utleverer den tidligere KGB-agenten Lugovoj.- De har sagt at de kan stille Lugovoj for retten i Russland dersom bevismaterialet er overlevert til dem. Men anklagen gjelder drapet på en britisk statsborger her i hovedstaden. Det riktige stedet for rettssaken er derfor London, sier leder for påtalemyndigheten Ken Macdonald.En talskvinne for det britiske utenriksdepartementet bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at regjeringen vurderer hvordan den skal reagere overfor Russland i saken, men hun understreker at det ennå ikke er fattet noen beslutning. (©NTB)