Dag Terje Andersen angrer ikke på aksjekjøp

Finansekspert og skogsarbeider Dag Terje Andersen tror ikke han har kjøpt Aker Kværner på topp.

Scanpix / Scanpix

Næringsminister Dag Terje Andersen er ikke redd for at Aker Kværner skal gå på en tilsvarende smell som Aker Yards gikk på rett før helgen. Staten kjøpte nylig Aker Kværner-aksjer av Kjell Inge Røkke og Aker for nesten fem milliarder kroner. Næringsminister Dag Terje Andersen er ikke redd for at Aker Kværner skal gå på en tilsvarende smell som Aker Yards gikk på rett før helgen. Staten kjøpte nylig Aker Kværner-aksjer av Kjell Inge Røkke og Aker for nesten fem milliarder kroner. - Selvfølgelig diskuterte vi pris, vi ville jo ikke betale hva som helst, sier Andersen til Aftenposten .- Hadde vi spurt økonomer ville vi ha fått like mange svar som antallet økonomer vi hadde spurt. Vi har valgt en pris som mange uavhengige har vurdert som riktig, for aksjen er betydelig omsatt i markedet, og det til kurser som ligger over det vi betalte, sier statsråden.- Vi har betalt markedspris, det er ingen tvil om det. Og vi har fått mye for pengene. Vi har forhandlet opp bindingstiden ikke bare for Røkke, men også for Wallenberg-familien. Det tror vi er med på å sikre langsiktighet, sier Andersen.- Kursen er høy fordi Aker Kværner er et attraktivt selskap. Vi har ikke kjøpt først og fremst for å få en rask kursgevinst. Det er ikke sikkert kortsiktige investorer er så glade for at vi har trygget aksjen og eierstrukturen i selskapet, men det er slike signaler jeg liker å høre, sier han.