Gjør siste forsøk på å mekle

Pakistanske imamer gjør mandag et siste forsøk på å hindre at den beleirede moskeen i Islamabad stormes.

En storming av Den røde moské i hovedstaden kan være nært forestående. Myndighetene har gitt de islamistiske opprørerne i moskeen en siste mulighet til å overgi seg. Regjeringen frykter at islamistene vil begynne å drepe kvinner og barn. En storming av Den røde moské i hovedstaden kan være nært forestående. Myndighetene har gitt de islamistiske opprørerne i moskeen en siste mulighet til å overgi seg. Regjeringen frykter at islamistene vil begynne å drepe kvinner og barn. - Vi gjør vårt beste for å unngå et blodbad, særlig av barn og kvinner, sier Qari Hanif Jallundri i organisasjonen som har tilsyn med landets religiøse skoler. De pakistanske sikkerhetsstyrkene som har omringet moskeen, sprengte søndag hull i murene på bygningen for å gi folk mulighet til å flykte ut.Mandag skal Jallundri sammen med blant andre en gruppe imamer, møte statsminister Shaukat Aziz for diskutere om det fortsatt er mulig å komme fram til en fredelig løsning på den svært spente situasjonen. (©NTB)