- Kristin Halvorsen er ingen ekte sosialist

SV-medlem og historieprofessor vil samle radikalere fra Rødt, Ap og fagbevegelsen i et "nytt Sv".

SV-medlem og historieprofessor Knut Kjeldstadli mener at partileder Kristin Halvorsen ikke er en ekte sosialist. Han vil samle radikalere fra Rødt, Ap og fagbevegelsen i et «nytt SV».Kjeldstadli sto bak SV-nettverket «Nettverk mot høyredreining» som ble lagt ned i 2001 etter press fra Kristin Halvorsen. Han omtales gjerne som en av «museumsvokterne» i SV. Nå går han til et nytt angrep mot SVs leder og regjeringsprosjekt.I en artikkel i det radikale tidsskriftet Demo maner han til samling i et langt mer sosialistisk SV, skriver Dagbladet.- Mitt håp er at så mange som mulig går inn i SV. Jeg ønsker å bygge SV, i min retning, sier Kjeldstadli som inviterer meningsfeller fra fagbevegelsen, Rødt, SV og Ap til å dreie SV mot venstre.Om Kristin Halvorsen sier han at hun ikke er sosialist i den forstand at hun ikke fører en antikapitalistisk politikk.Om regjeringsprosjektet skriver han: «Noe egentlig strategi for regjeringsdeltakelsen - utover å komme i regjering - forelå ikke. Her var intet opplegg for viktige symbolske seire de første hundre dagene, enn si noen strategi for å forskyve makt til fellesskapet». (©NTB)