Kvinnelige statsråder dropper debatt

En av landets mest sentrale arenaer for debatt, Dagsnytt 18 i NRK, sliter med å få kvinnelige statsråder til å stille.

Redaksjonssjef Kjell Erik Saure i Dagsnytt 18 er kritisk og mener at de kvinnelige statsrådene bevisst skygger unna debatten.Han kritiserer spesielt helseminister Sylvia Brustad (Ap) og Karita Bekkemellem (Ap) for å komme med utspill, og deretter gjøre seg selv utilgjengelige.- Det ligner veldig på en bevisst mediestrategi, sier Saure til Dagsavisen.På oversikten som Saure har laget over statsrådenes deltakelse i debattprogrammet som daglig samler 100.000 lyttere, troner utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) på topp med 46 opptredener siden høsten 2005. Han følges av fem mannlige statsråder. Nederst er Sylvia Brustad som har vært med i sju debatter. Hun har selskap i bunnen av to kvinnelige kolleger.- Vi sliter generelt med å få opp kvinneandelen. Spesielt vanskelig er det å få kvinnelige statsråder med i debattene, sier Saure som mener at det er en toppolitikers plikt å delta i offentlig debatt.- Ellers har vi ikke bruk for dem. De kan ikke bare delta i valgkamp og ellers komme med utspill. Det holder ikke, sier han.Dagsavisen opplyser at Sylvia Brustad onsdag ikke var tilgjengelig for kommentar. (©NTB)