Munnkurv etter Vest Tank-eksplosjonen

Tidligere samferdselsminister Kjell Opseth (Ap) og lokal helsepolitiker Arve Mjømen (H) fikk munnkurv av styreleder i Vest Tank Trond Emblem etter eksplosjonen på anlegget i Gulen.

Det bekrefter styrelederen overfor Klassekampen.Opseth og Mjømen nekter for å sitte i Vest Tank-styret, som ifølge Klassekampen formelt skal ha blitt oppløst 1. juni. Styrelederen hevder imidlertid at de to fortsatt sitter i styret.Mjømen sitter i hovedutvalget for helse og omsorg i Gulen kommune. Han fikk munnkurv etter uttalelser i Bergensavisen der han spekulerte om årsakene til eksplosjonen 24. mai.Emblem sier til avisen at «de to ikke har peiling på dette feltet, og kan lage unødig støy i media om de uttaler seg».Mjømen sier at han ikke syns det er merkelig at han har fått forbud mot å uttale seg, mens Opseth ikke vil kommentere saken overfor avisen.Ingen ble skadd i selve eksplosjonen, men i ettertid er det mange i Gulen som har følt seg syke og har oppsøkt lege. Lukten over området merkes fortsatt godt, og folk har fått hodepine og følt seg kvalme. Andre symptomer er rennende øyne og tørr hals.Mandag ble det kjent at rapporten som Vest Tank leverte til Statens Forurensingstilsyn (SFT) i forrige uke, ikke ga noe svar. Bedriften fikk pålegg om å utarbeide en ny rapport innen mandag. (©NTB)