Norge gir 140 millioner til Clintons hiv/aids-fond

Regjeringen gir 140 millioner kroner til kampen mot hiv og aids. Pengene går til tidligere president Bill Clintons stiftelse for bekjempelse av sykdommen.

Pengene Norge gir til Clinton-stiftelsen skal bidra til å bekjempe aidsproblemene i Kina, Ukraina og Afrika. Avtalen skal undertegnes neste fredag.- Vi skal blant annet samarbeide med en del afrikanske land, som Malawi, Tanzania og Liberia, for å hindre at aidssyke mødre bringer smitten over til sine barn, sier utviklingsminister Erik Solheim (SV) til NRK.- Den store bragden er at Bill Clinton og hans stiftelse har bidratt til å få ned prisen på aidsmedisin, sier Solheim. Prisen på slike medisiner er redusert til rundt en tidel av det de var i fattige land.- Det gjør det realistisk at man i alle verdens fattigste land kan leve resten av livet med aids og dø i høy alder av noe annet, sier statsråden.(©NTB)