Norges farligste fanger voktes av studenter

Fangene på Ila fengsel er regnet blant Norges farligste menn. I sommer voktes de av studenter.

- Det er ingen heldig situasjon når vi må dekke hull i vaktplanen med mye ufaglært arbeidskraft, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid til VG. - Det er ingen heldig situasjon når vi må dekke hull i vaktplanen med mye ufaglært arbeidskraft, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid til VG. På Ila soner blant andre Baneheia-drapsdømte Viggo Kristiansen (21 års forvaring), Bandidos-medlem Lars Harnes (åtte års forvaring), drapsdømte Yasin Jabr (21 års forvaring for drap på samboeren og drapsforsøk på sin tre uker gamle datter og kjærestens tante) og en rekke pedofile og pyromane med forvaringsdommer.Ekstrem mangel på faglært arbeidskraft gjør at Ila for tiden har 18 ufaglærte i vaktturnus. I tillegg jobber en rekke vikarer, blant annet jusstudenter, på Ila i sommermånedene.Fangene på Ila er av domstolene karakterisert som så farlige at de krever en helt spesiell oppfølging før de eventuelt kan slippes tilbake til samfunnet. (©NTB)