Portugal opphever forbudet mot abort

Loven som legaliserer abort i Portugal trådte i kraft søndag.

Dermed er abortlovgivningen i det katolske landet mer i takt med de fleste andre europeiske land. Loven tillater en kvinne å ta abort innen tiende uke i svangerskapet. Men alle kvinner som vil ta abort må gjennom obligatorisk medisinsk rådgivning. Dermed er abortlovgivningen i det katolske landet mer i takt med de fleste andre europeiske land. Loven tillater en kvinne å ta abort innen tiende uke i svangerskapet. Men alle kvinner som vil ta abort må gjennom obligatorisk medisinsk rådgivning. Loven ble vedtatt etter en folkeavstemning i februar der neste 60 prosent stemte for å oppheve forbudet. Deltakelsen i avstemningen var for liten til at resultatet var bindende, men sosialistpartiet brukte sitt flertall i nasjonalforsamlingen til å oppheve abortforbudet.Regjeringen i Portugal håper lovendringen vil redusere tallet på illegale aborter, nå anslått til 23.000 i året. (©NTB)