Russland varsler reaksjon

Russland vil komme med en kunngjøring om den diplomatiske striden med Storbritannia tirsdag ettermiddag.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Politikk

En talsmann for det russiske utenriksdepartementet sa tirsdag at det vil komme en uttalelse om Litvinenko-saken fra Kreml klokka halv fire tirsdag ettermiddag. En talsmann for det russiske utenriksdepartementet sa tirsdag at det vil komme en uttalelse om Litvinenko-saken fra Kreml klokka halv fire tirsdag ettermiddag. Forholdet mellom Russland og Storbritannia har lenge vært avmålt, og Litvinenko-saken har kjølnet det ytterligere ned. Mandag ble fire russiske diplomater utvist fra Storbritannia som en reaksjon på at Russland nekter å utlevere mannen som er mistenkt for å ha drept den tidligere russiske spionen Aleksandr Litvinenko med gift i november i fjor.Ledende russiske aviser kaller Storbritannias beslutning mandag om å utvise diplomatene for «diplomatisk krigføring.» - Den nye britiske statsministeren har erklært krig mot Russland - en diplomatisk en, skriver den Kreml-vennlige avisen Izvestija tirsdag.- Det vil ikke gå lenge før vi får en «passende respons» fra Moskva, heter det videre. Avisen Kommersant advarer om at "Moskvas reaksjon, skal vi dømme ut fra gårsdagens emosjonelle kommentarer fra russiske tjenestemenn, vil bli enda kraftigere. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv