Så mye må du tjene for å leie vanskehjelp

Skatteadvokat har regnet ut hvor mye du må tjene for at det skal lønne seg å hyre inn vaskehjelp i stedet for å gjøre det selv.

Politikk

Skatteadvokat Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen har regnet ut at du skal tjene minst 1,2 millioner kroner i året, før det lønner det seg å hyre inn vaskehjelp i stedet for å gjøre det selv.- Du skal tjene usedvanlig bra for å betale hjelp med ferdig skattede midler. Hvis vi går ut fra at vaskehjelpen tar 300 kroner timen inklusiv moms, og at hjelpen betales med den øvre delen av inntekten din, må du ha en lønn langt over millionen for å forsvare utgiften. Det er derfor ikke så rart at det er mange som velger svart vaskehjelp eller velger å ta vaskekosten fatt selv, sier skatteadvokat Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen til DN.Og for de som hadde håpet av finansminister Kristine Halvorsen kunne tenkes å å gjøre som i Sverige og gi skattefritak for bruk av hushjelp, kan glemme det. Hun har i følge avisen ikke tenkt å sponse den slags.

Nyheter
Næringsliv