Sarkozy vil ikke benåde fanger

Frankrikes president Nicolas Sarkozy vil ikke følge tradisjonen med å benåde fanger på nasjonaldagen 14. juli.

Sarkozys to forgjengere Jacques Chirac og François Mitterrand pleide å løslate betydelige antall fanger på nasjonaldagen. Formålet var blant annet å lette situasjonen i overfylte franske fengsler. Sarkozys to forgjengere Jacques Chirac og François Mitterrand pleide å løslate betydelige antall fanger på nasjonaldagen. Formålet var blant annet å lette situasjonen i overfylte franske fengsler. I et intervju søndag gjør Sarkozy det klart at han nok en gang velger å bryte med det som har vært tradisjon for landets statsoverhode.- Når ble retten til å benåde en måte å organisere fengsler på, spør han retorisk i intervjuet med avisa Journal de Dimanche. Sarkozy understreker at han fortsatt vil benåde enkeltfanger hvis det finnes humanitære eller andre spesielle grunner for det. (©NTB)