Sju Ap-ordførere er lykkelige sammen med Frp

I sju av landets kommuner trosser Arbeiderpartiet pålegget fra partiledelsen og sikrer ordførervervet med støtte fra Fremskrittspartiet. Samtlige lever godt med det.

Ap-leder Jens Stoltenberg og partisekretær Martin Kolberg bruker ord som «høyst unaturlig» når de blir spurt om lokalt politisk samarbeid mellom Ap og Frp.Men advarslene fra Youngstorget preller av i syv kommuner, skriver Aftenposten som har snakket med samtlige Ap-ordførere som styrer med støtte fra Fremskrittspartiet.- Jeg vet ikke hvor glad jeg er for slike sentrale formaninger, sier Ap-ordføreren i Hol, Erik Kaupang til avisen.I Vestby er Ap-ordfører Tom Anders Ludvigsen for veteran å regne i Frp-samarbeid. Han har kjedet for andre perioden på rad med lokal Frp-støtte.Han sier at Frp var mer interessert i å samarbeide med Ap enn Senterpartiet, selv om det faktisk er rødgrønt flertall i kommunen. (©NTB)