Skip med fyringsolje framme i Nord-Korea

Et skip med den første forsyningen av fyringsolje som skal leveres i henhold til avtalen om Nord-Koreas atomvåpenprogram, la lørdag til ved en nordkoreansk havn.

Ifølge den sørkoreanske regjeringen la skipet til ved havnebyen Sonbon, melder BBC.Nordkoreanerne har inngått en avtale om å stanse sitt atomvåpenprogram i bytte mot forsyninger av fyringsolje, ris og andre varer, i tillegg til store pengeoverføringer som lenge ble holdt tilbake.USAs sjefforhandler Christopher Hill ber Nord-Korea stenge sine atomreaktorer i løpet av 2007. Nord-Korea tar på sin side til orde for direkte, militære forhandlinger med USA.Lørdag skal en gruppe med inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) starte arbeidet med å kontrollere avvikling av det nordkoreanske atomvåpenprogrammet. Det er første gang på fem år at FN-inspektører får tilgang til nordkoreanske atomanlegg.- Ved utgangen av året håper jeg vi er der at Yongbyon-anlegget er tatt ut av drift, sa Hill i Tokyo fredag.- Vi har mistet mye tid den første halvdelen av året, så nå har vi mye å gjøre i den neste halvdelen dersom vi skal nå målet vårt, fremholder Hill. (©NTB)